Известие

Collapse
No announcement yet.

Между ръчната и АБС има ли връзка ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Между ръчната и АБС има ли връзка ?

Здравейте на всички ! Като се разбира от заглавието Въпросът ми е имат ли АБС и ръчната нещо общо ?
    Преди няколко дни ми светнаха 2те лампички за АБС и Удивителната за ръчната но нищо не се е проявило по колата до днес като дръпнах ръчната после не се върна както трябва да се поразмърдя на феродо .
    Днес лежах под любимата видях че въжета на ръчната са сравнително хлабави и явно ще ги сменям дали има и друга причина да светнат тия лУампи ?
    П.С. Проверил съм нивото на спирачната течност не е намаляло .
    Става въпрос за колата от подписа
    Благодаря за отговорите предварително
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
    sigpic

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
    Здравейте на всички ! Като се разбира от заглавието Въпросът ми е имат ли АБС и ръчната нещо общо ?
    Преди няколко дни ми светнаха 2те лампички за АБС и Удивителната за ръчната но нищо не се е проявило по колата до днес като дръпнах ръчната после не се върна както трябва да се поразмърдя на феродо .
    Днес лежах под любимата видях че въжета на ръчната са сравнително хлабави и явно ще ги сменям дали има и друга причина да светнат тия лУампи ?
    П.С. Проверил съм нивото на спирачната течност не е намаляло .
    Става въпрос за колата от подписа
    Благодаря за отговорите предварително
    Има връзка.Ако централата на ABS-са загуби захранване, светват точно тези лампи.
    Поне едно от жилата ти е блокирало и са си за смяна, но едва ли има връзка със светването на лампите, иначе да ти е подмирисало на феродо по-рано.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Има връзка.Ако централата на ABS-са загуби захранване, светват точно тези лампи. - не само
      Поне едно от жилата ти е блокирало и са си за смяна, но едва ли има връзка със светването на лампите, иначе да ти е подмирисало на феродо по-рано.
      Има - ако едното от колелата му е блокирало се получава разлика в оборотите и ето ти грешка
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
        Има - ако едното от колелата му е блокирало се получава разлика в оборотите и ето ти грешка
        Вярвай ми, не е от това.Ако колелото е до толкова блокирано, освен че ще засмърди на феродо, гумата му ще стане "квадратна".Тупал съм го тоя тъпан, като ми замръзна първата зима ръчната.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Вярвай ми, не е от това.Ако колелото е до толкова блокирано, освен че ще засмърди на феродо, гумата му ще стане "квадратна".Тупал съм го тоя тъпан, като ми замръзна първата зима ръчната.
          Дълго е за обяснение, но може да е и от това - разминаване в оборотите над 5%
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Според мен ако е разликата в скоростите на колелата щеше да светне само оранжевата лампа но щом свети и червената значи проблема е генерален.Провери 60А бушон на АБС-а ако е здрав значи проблема е в централата
            AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
            http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
            Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
            BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
              Дълго е за обяснение, но може да е и от това - разминаване в оборотите над 5%
              Тогава ще светне само лампата за АБС-а, а не и двете мисля аз.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

А пък варианта да светят и двете лампи може да е че оранжевата свети от разликата в скоростите на двете колела а червената да е от бутончето на ръчната едно по едно нещата трябва се огледат или отиваш на диагностика
                AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
                http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
                Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
                BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                  Тони, ABS-то като откаже светват всички лампи. Щот всичко е в компа му - ABS, ASR, ...
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    Точно така.
                    При разлика в оборотите, или напълно спряло колело, светва само жълтата лампата на АБС.
                    Съответно и АБС спира да работи.
                    Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 16:58.
                    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

При мен двете светеха поради лош контакт на включвателя на стоповете. Беше свалян и после бутона не опираше в педала а стоповете светеха непрекъснато. И грешката я даваше след около 5 километра каране
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                        При мен двете светеха поради лош контакт на включвателя на стоповете. Беше свалян и после бутона не опираше в педала а стоповете светеха непрекъснато. И грешката я даваше след около 5 километра каране
                        А на ФЕС щеше да ти даде веднага това
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Може да се окаже и лош контакт при мене , защото баща ми беше ходил началото на месеца до Хасково с алфата и днес ми каза , че са му светнали тогава тия 2те лампи но после е изчезнало .
                          Та въпроса е къде се намира тая централа за да и проверя връзките
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                          sigpic

Comment

Може да се окаже и лош контакт при мене , защото баща ми беше ходил началото на месеца до Хасково с алфата и днес ми каза , че са му светнали тогава тия 2те лампи но после е изчезнало .
                            Централата е в ляво, в ъгъла на коша и няма какво да видиш по нея с просто око.Виж на първо време предпазителите в кутийката на плюсовата клема на акумулатора.

Comment

Коя година ти е колата? ASR? Щото зависи къде са ти куплунзите - в коша или в купето. И имаше две теми за този проблем - едната беше моя, другата на един колега. Потърси ги
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X